Repu”pupu”blica şi „coco”notaţiile


Cum pe notiţele de pe facebook s-au uitat destul de mulţi peste acest post, m-am hotărât să-l „gayduiesc” şi aici. Totul a pornit de la o fotografie primită de la un foarte bun prieten care „nu ştia” ce să facă cu ea sau nu ştia dacă ştiu şi eu de fotografia asta! Am introdus-o în notă ca să ştie tot poporul la ce mă refer.

„Cca” cetăţean al „Repupupublicii” ma revolt! O doamnă politician face gesturi care au „cocononaţii” diferite şi cu greu de înţeles pentru noi oamenii de rând! Distinsă, aleasă, pe val, sub val, sus, jos, oriunde ar fi, Blonda impune! Înconjurată de alţi trei domni, politicieni şi oameni de casă, (să nu înţelegeţi că numai de casa lor este vorba!). Toţi par încântaţi de mimica şi gesturile doamnei!

Am stat pe gânduri şi m-am întrebat „oare de ce sau pentru ce un asemena gest” sau eu interpretez greşit? Se pare, că alături de Premier, au participat la ceva … adunare importantă. Toată lumea la costume, cu culori închise, cravate, chiar şi doamna adoptă o ţinută asemănătoare! Deci, omul de rând pricepe că este adunare mare, cu oameni de stat care stiu ce înseamna gestul distinsei! Se bucură, iar bucuria li se poate citi pe feţe, de la cel mai mic căţeluş, care râde cu guriţa până la urechi, până la caţelul mititel, mic la stat, dar cu „dever” mare la sfat, care afişează o mină înţelegătoare şi participă superior la „gestica” şi trăirea politică a distinsei.

Am  mai meditat puţin şi m-a străfulgerat o nouă idee! Poate distinsul vorbitor era din opoziţie. Dintr-o opoziţie firească de idei, care materializate pe drum de seară au adus în mintea doamnei o imagine pe care a vrut s-o exprime clar şi s-o împărtăşească cu colegii …

Am  mai meditat puţin şi m-a străfulgerat o nouă idee! Poate vorbeşte chiar el, gânditorul şi întreprinzătorul neamului, direcţionalul întregului corp de politicieni şi stindardul luptei de atârnare! M-am gândit şi am înţeles puţin mai greu … Gestul era legat de ce va să facă poporul după ce vorbele adânci ale Vorbitorului vor fi devenit realitate!

Am  mai meditat puţin şi m-a străfulgerat o nouă idee! Oare era vorba despre ce vor învăţa copii noştrii la şoala pregătită de ei? Sau aşa vor da testul de capacitate? Sau aşa vor da testele nenumărate pe parcursul vieţii?

Am  mai meditat puţin şi m-a străfulgerat o nouă idee! Şi iar mi-am adus aminte că nu ştiu unde este Eminescu…

Am  mai meditat puţin şi m-a străfulgerat o nouă idee! Şi iar mi-am adus aminte că nu ştiu unde este Dumezeu în viaţa noastră. Mi-am adus aminte că nu prea are un loc. Iar dacă El nu are loc, atunci toate aceste fenomene pot avea loc linistite …
Se pot mediatiza fără grijă! Nu mai avem norma de bază …

Anunțuri

Despre teocrist

Alerg catre lumină ...
Acest articol a fost publicat în Educaţie și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s